Training pentru angajaţii Centrului de Excelenţă Căuşeni

Biblioteca Publică Raională Căuşeni, care de curând a fost desemnată drept Centru de Excelenţă, a fost dat start unui ciclu de traininguri la tema «Metodologia lucrului cu tinerii şi adolescenţii în bibliotecile publice». Instruirile sunt desfăşurate de către formatorii Dna Ludmila Afteni şi Dna Vera Ciuchitu de la Asociaţia Psihologilor Tighina, care şi-au îndeplinit cu excelenţă misiunea şi au reuşit să captiveze atenţia participanţilor la training şi să-l facă interactiv prin subiecte foarte interesante şi oportune pentru lucrul cu adolescenţii în bibliotecă. La instruiri au participat 12 bibliotecari, 3 elevi din clasele superioare şi 2 utilizatori activi ai bibliotecii raionale — toţi foarte motivaţi să aducă inovaţia şi modernizarea serviciilor oferite tinerilor de către bibliotecă.. Instruirile sunt susţinute financiar de către Programul Novateca.

Это слайд-шоу требует JavaScript.

La acest training participanții au consolidat competenţele de elaborare a serviciilor inovative.
La a treia zi de instruiri participanţii la training au reuşit să elaboreze schiţe de descrieri a potenţialelor serviciilor noi de bibliotecă pentru diferite categorii de interese — asistenţă psihoemoţională, voluntariat, cluburi pe interese, sănătate, recreere şi divertisment şi prin toate ca un fir roşu trece utilizarea tehnologiilor informaţionale, fie calculator, tabletă, laptop sau Internet. La finele instruirilor bibliotecarii şi-au exprimat sincerele mulţumiri faţă de formatori, au conturat posibilele idei de parteneriat şi colaborare strânsă cu Asociaţia Psihologilor Tighina.

În cadrul atelierului s-a elaborat viziunea, misiunea şi obiectivele noilor servicii în cadrul CE. Atelierul de lucru cu această tematică a fost realizat în colaborare cu Asociaţia Psihologilor Tighina. Astăzi am ajustat politicile de utilizare a bibliotecii raionale Căuşeni la dimensiunea unui Centru de Excelenţă în prestarea serviciilor de bibliotecă pentru adolescenţi şi tineri. În cadrul atelierului au fost elaborate şi obiectivele serviciilor ce se vor implementate în bibliotecă. Au fost stabilite direcţiile de activitate care vor constitui baza noului plan strategic al bibliotecii. Cu un deosebit interes a fost discutată ideea constituirii Blogului bibliotecii care va fi şi el o componentă a documentaţiei CEP Căuşeni. Mihaela Potîngă, tînăra colaboratoare a bibliotecii a menţionat necesitatea stringentă a elaborării şi administrării calitative a blogului şi prezenţa obligatorie a rubricii «Centrul de resurse» unde vor fi plasate toate produsele atelierelor bibliotecii, regulamentele şi documentele necesare de ştiut unui bibliotecar.

16640636_1395561263843111_5859129313304489463_nLa atelierul de lucru din 22 februarie au fost puse în discuţie cele mai importante componente ale unui plan strategic bun: identificarea, rolul parteneriatelor, strategii de asigurare a durabilităţii parteneriatelor, actualizarea regulamentului de funcţionare al Bibliotecii raionale cu componenţa CE, dezvoltarea programelor de bibliotecă, delegarea responsabilităţilor, termenii de implementare şi realizare a sarcinilor, etc. În procesul de discuţie se nasc noi idei, noi căi de realizare şi se depistează noi oportunităţi. A fost un atelier productiv şi lucrativ.16864158_1397389723660265_4973005312697741820_n

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s