Istoria BPR Căuşeni

În încinta Casei de Cultură se găseşte şi cea mai mare şi mai veche bibliotecă din raion, care îşi desfăşoară activitatea din 1946, cu un potenţial intelectual sigur şi care serveşte o comunitate destul de variată din punct de vedere a naţionalităţilor conlucuitoare şi contingentul socio – demografic de utilizatori. Din 1975 devine Centrul metodologic pentru bibliotecile de toate categoriile şi tipurile din raionul Căuşeni. Ea ocupă o suprafaţă de 672 m2.

Biblioteca se impune locuitorilor comunităţii ca o instituţie de cultură căutînd să răspundă intereselor de lectură tuturor categoriilor de cititori. De serviciile bibliotecii se folosesc mai mult de 50 de instituţii şi organizaţii, 5 licee teoretice, colegiul profesional tehnic nr.40; Şcoala sportivă pentru copii şi juniori, Şcoala de arte, etc. Pentru publicul antrenat în domeniul agricol biblioteca raională colaborează cu Centrul Informaţional de problemele agriculturii de pe lîngă Direcţia agricolă a Consiliului Raional, celor interesaţi de starea mediului cu Clubul Ecologic „Arca lui Noe”.

Reţeaua de biblioteci

În raionul  Căuşeni activează 42 de biblioteci, din care 36 sunt biblioteci publice comunale şi săteşti, iar 7 sunt filiale pentru copii.

Impactul bibliotecilor publice din raionul Căuşeni
img6

 

Реклама